Rääkkylä

Rääkkylä on 2100 asukkaan luonnonläheinen kunta, joka sijaitsee Pohjois-Karjalan maakunnassa. Rääkkylän naapurikunnat ovat Joensuu, Kitee, Liperi, Savonlinna ja Tohmajärvi. Rääkkylän kunta on liittynyt osaksi Kiteen kaupunkia vuoden 2017 alusta. Rääkkylän hienoin nähtävyys on vuonna 1851 valmistunut puukirkko, joka on yksi Suomen suurimpia.

Siun sote Rääkkylässä

Rääkkylässä tuotetaan ikääntyneiden palveluita ja terveys- ja sairaanhoitopalveluita.

Ikääntyneiden palvelut:

Tiedot täydentyvät keväällä 2024.

Rääkkylän kotihoito on pieni toimiva työyhteisö, jossa tuemme toisiamme.

Henkilöstön terveiset uudelle työntekijälle:
”Meillä otetaan uudet työntekijät avosylin vastaan. Kotihoidon työ on monipuolista ja asiakkaat hoidetaan kokonaisvaltaisesti.

– Satu Kainulainen, palveluesihenkilö

Mikä on teille arvokasta työssä:
”Hyvät ja tuttavalliset välit asiakkaisiin. Asiakkaat hoidetaan heidän yksilöllisistä tarpeistaan lähtien. Kun henkilöstö voi hyvin, niin asiakkaatkin voi hyvin.

– Satu Kainulainen, palveluesihenkilö

Meidän toiminta:

Tehtäviämme on asiakkaiden hoiva- ja huolenpito kuntouttavaa toimintaa käyttäen.

Ketä meillä työskentelee:

Meillä työskentelee lähihoitajia, sairaanhoitajia, palveluvastaava ja palveluesihenkilö. Henkilöstöä on yhteensä 14 työntekijää.

Satu Kainulainen palveluesihenkilö
Kinnulantie 1, 82300 Rääkkylä
013 330 6278
satu.kainulainen@siunsote.fi

Terveys- ja sairaanhoitopalvelut:

Vastaanotto toimii Rääkkylän terveyskeskuksen tiloissa. Tiloissa työskentelee myös muita toimijoita, kuten laboratorio, fysioterapia, suun terveydenhuolto, neuvola ja muistihoitaja. Samassa rakennuksessa toimii myös ikääntyneiden asumispalvelun yksikkö.

Henkilöstön terveiset uudelle työntekijälle:
”Meillä on tiivis työyhteisö, tuemme toinen toisiamme ja teemme työtä yhdessä. Lämpimästi tervetuloa mukaan iloiseen joukkoomme!

– Juha-Matti Sairanen, osastonhoitaja

Mikä on teille arvokasta työssä:
”Potilaiden auttaminen, asiakaslähtöisyys kaikessa toiminnassa.

– Juha-Matti Sairanen, osastonhoitaja

Meidän toiminta:

Sairaanhoitajan tai terveydenhoitajan työtehtäviin kuuluu puhelintyössä hoidon tarpeen arviointi, sairaanhoitajan vastaanoton pitäminen (mm. pitkäaikaissairauksien kontrollit, akuutit vastaanottokäynnit, injektiot, haavahoidot, korvahuuhtelut yms.), lääkärin avustaminen toimenpiteissä, hoitotoimenpiteet akuutissa tilanteessa (iv-yhteyden avaaminen, potilaan lääkitseminen). Lähihoitajan tehtäviä esim. lääkärin avustaminen toimenpiteissä, haavahoidot, ompeleiden poistot, lääkärin konsultaatiovastausten soittaminen potilaalle yms.

Terveysasemalla hoidetaan lapsia, nuoria ja aikuisia, joilla voi olla akuutti hoidon tarpeen arviointi. Lisäksi hoidetaan pitkäaikaissairauksia sairastavia, joita on mm. sydän- ja verenpainetautipotilaita, diabeetikkoja, sepelvaltimotautia sairastavia. Potilaat ovat iäkkäitä, pitkäaikaissairaita, akuutisti sairastuneita ja monisairaita. Lisäksi muistisairautta sairastavia, päihderiippuvaisia potilaita.

Ketä meillä työskentelee:

Terveysasemalla työskentelee yksi sairaanhoitaja ja yksi lääkäri neljänä päivänä viikossa. Lisäksi teemme yhteistyötä etälääkäreiden kanssa päivittäin..

Juha-Matti Sairanen osastonhoitaja
Kinnulantie 22, 82300 Rääkkylä
013 330 9716
juha-matti.sairanen@siunsote.fi

Pohjois-Karjalan hyvinvointialue

Siun sote huolehtii julkisista sosiaali- ja terveydenhuollon, pelastustoimen ja ympäristöterveydenhuollon palveluista noin 163 400 pohjoiskarjalaiselle.

Toimimme Joensuun, Kiteen, Lieksan, Nurmeksen, Outokummun, Kontiolahden, Ilomantsin, Juuan, Liperin, Polvijärven, Rääkkylän, Tohmajärven ja Heinäveden alueella. Toimintamme tarkoitus on tukea, turvata ja tuottaa hyvinvointia, jotta Pohjois-Karjalassa olisi hyvä elää.

Siun sote toimi kuntayhtymänä vuodesta 2017 alkaen. Siun sote muuttui kuntayhtymästä hyvinvointialueeksi 1.1.2023.

Tietoturvaseloste