Polvijärvi

Polvijärvi on 4200 asukkaan kunta, jonka naapurikuntia ovat Juuka, Kontiolahti, Liperi ja Outokumpu. Polvijärvi sijaitsee vesistöjen ja metsien ympäröimänä, jonka vuoksi ei ole ihme, että polvijärveläisten ykkösharrastukset liittyvät eränkäyntiin.

Siun sote Polvijärvellä

Polvijärven kunnassa tuotetaan ikääntyneiden palveluita, terveys- ja sairaanhoitopalveluita ja perhe- ja sosiaalipalveluita.

Ikääntyneiden palvelut:

Metsätähdessä on kaikkiaan 60 asuntoa. Metsätähti on niin sanottu yhdistelmäyksikkö eli osa asunnoista on yhteisöllistä asumista ja osa ympärivuorokautista palveluasumista. Lisäksi yksikkö tarjoaa vuorohoitoa omaishoidettaville.

Henkilöstön terveiset uudelle työntekijälle:
”Pääset työskentelemään moniammatillisessa rennossa ja ystävällisessä ja kehitysmyönteisessä tiimissä. Meille on helppo tulla ja parkkipaikkoja on runsaasti käytettävissä.

– Katja Varonen, palveluesihenkilö

Mikä on teille arvokasta työssä:
”Keskeistä toiminnassamme on välittävä ja kuntouttava työote, jossa asukkaita kannustetaan arjen askareissa ja elämässä omatoimisuuteen ja osallistumiseen toimintakykynsä mukaisesti.

– Katja Varonen, palveluesihenkilö

Meidän toiminta:

Työntekijät osallistuvat asukkaan arkeen oman toimenkuvansa mukaisesti. Monimuotoinen asuminen on tarkoitettu ikääntyneelle, joilla on toimintakyvyn alenemaa niin, että he tarvitsevat eriasteista hoivaa, huolenpitoa ja valvontaa.

Metsätähden asukkaat siirtyivät hoivakoti Villasta ja Kehräkodista. Metsätähden tilat ovat nykyaikaiset ja avarat. Uudet tilat ovat kodikkaat ja viihtyisät.

Ketä meillä työskentelee:

Meillä työskentelee palveluesihenkilö, palveluvastaava, sairaanhoitajia, lähihoitajia, hoiva-avustajia, fysioterapeutti, viriketyöntekijä ja osastoapulainen. Henkilöstöä on yhteensä noin 45 työntekijää.

Katja Varonen
Polvijärventie 22, 83700 Polvijärvi
013 330 6132
katja.varonen@siunsote.fi

Tiedot täydentyvät keväällä 2024.

Terveys- ja sairaanhoitopalvelut:

Tiedot täydentyvät keväällä 2024.

Perhe- ja sosiaalipalvelut:

Saviranta on melkein 40 vuotta sitten perustettu yksikkö, jossa on sekä työ- että päivätoimintaa kehitysvammaisille aikuisille. Toimintayksikökkö on vanha maatila.

Henkilöstön terveiset uudelle työntekijälle:
”Tervetuloa työskentelemään toimivassa työyhteisössä vaihtuvien ja monipuolisten työtehtävien kanssa, tässä työssä on mahdollisuus suunnitella ja toteuttaa työtä yhdessä asiakkaiden kanssa.

– Sanna-Riitta Puhakka, palveluesihenkilö

Mikä on teille arvokasta työssä:
”Tyytyväinen asiakas.”

– Sanna-Riitta Puhakka, palveluesihenkilö

Meidän toiminta:

Työtoiminnassa tehdään pitkälti vuodenkierron mukaisia töitä; valmistetaan itse ruuat, harjoitetaan monenlaisia kädentaitoja ja osallistutaan työtoiminnan ja ympäröivän yhteiskunnan tarjoamiin palveluihin. Päivätoiminnassa toiminta perustuu pitkälti asiakkaiden tavoitteiden mukaan (esim. hienomotoriikka, sosiaaliset taidot yms.) Savirannan toimintaan kuuluu myös tuettu asuminen. Polvijärven alueella yksi työntekijä huolehtii tuetun asumisen asiakkaiden asioista mm. kotona ohjaus kodinhoitoon ja ruuanvalmistukseen liittyvät asiat, ohjaus asioinneissa (ruokaostoset, apteekkiasiat yms. lääkehoito jne.) Tavoitteena, että asiakkaat tekevät asiat mahdollisimman omatoimisesti, ohjaaja on tukena ja auttaa vain tarvittaessa.

Työtehtäviä ovat asiakkaiden ohjaaminen ja avustaminen, tavoitteellisen toiminnan suunnittelu ja toteuttaminen. Päivätoiminnan asiakkaita meillä on noin kymmenen päivässä ja tuetussa asumisessa asukkaita on yhteensä noin 15.

Ketä meillä työskentelee:

Meillä työskentelee ohjaajia ja työ- ja päivätoiminnan ohjaajia. Henkilöstöä on yhteensä kuusi.

Sanna-Riitta Puhakka palveluesihenkilö
Kierrinluodontie 11, 83835 Ruvaslahti
050 388 6751
sanna-riitta.puhakka@siunsote.fi

Pohjois-Karjalan hyvinvointialue

Siun sote huolehtii julkisista sosiaali- ja terveydenhuollon, pelastustoimen ja ympäristöterveydenhuollon palveluista noin 163 400 pohjoiskarjalaiselle.

Toimimme Joensuun, Kiteen, Lieksan, Nurmeksen, Outokummun, Kontiolahden, Ilomantsin, Juuan, Liperin, Polvijärven, Rääkkylän, Tohmajärven ja Heinäveden alueella. Toimintamme tarkoitus on tukea, turvata ja tuottaa hyvinvointia, jotta Pohjois-Karjalassa olisi hyvä elää.

Siun sote toimi kuntayhtymänä vuodesta 2017 alkaen. Siun sote muuttui kuntayhtymästä hyvinvointialueeksi 1.1.2023.

Tietoturvaseloste