Kontiolahti

Kontiolahti on 15 200 asukkaan luonnonläheinen kunta. Kontiolahti on nuorekas kunta, missä asuu paljon lapsia ja väestö on keskimääräistä koulutetumpaa. Kontiolahti sijaitsee mainiolla paikalla Joensuun läheisyydessä. Kontiolahti on maailmalla tunnettu ampumahiihtokisoista ja omaakin monipuoliset liikuntamahdollisuudet.

Siun sote Kontiolahdella

Kontiolahdella tuotetaan ikääntyneiden palveluita, terveys- ja sairaanhoitopalveluita ja perhe- ja sosiaalipalveluita.

Ikääntyneiden palvelut:

Tiedot täydentyvät keväällä 2024.

Tiedot täydentyvät keväällä 2024.

Tiedot täydentyvät keväällä 2024.

Tiedot täydentyvät keväällä 2024.

Tiedot täydentyvät keväällä 2024.

Tiedot täydentyvät keväällä 2024.

Terveys- ja sairaanhoitopalvelut:

Tiedot täydentyvät keväällä 2024.

Terveysaseman vastaanotolla asiakkaana ovat kaikenikäiset ihmiset. Asiakkaiden tulosyyt vastaanotolle ovat hyvin erilaisia. Terveysasemalla on yhteiskäyttötilat. Työskentelemme tiimihuoneissa tai taustatyötilassa. Asiakkaita otetaan vastaan vastaanottohuoneissa. Täällä toimimme moniammatillisessa tiimissä, ja tämä näkyy sekä tiloissa että mahtavassa tiimihengessä. Rakennus on valmistunut vuonna 2022.

Henkilöstön terveiset uudelle työntekijälle:
”Jos haluat oppia, miten potilaiden terveydellisiä haasteita ratkaistaan moniammatillisesti ja nähdä miten huipulla tiimityöskentelyllä saadaan aikaan hyvä työtyytyväisyys niin tervetuloa meille!

– Saija Määttänen, osastonhoitaja

Mikä on teille arvokasta työssä:
”Asiakaspalvelu, tahto auttaa ihmisiä ja saada ratkaisut heidän terveydellisiin ongelmiin.”

– Saija Määttänen, osastonhoitaja

Meidän toiminta:

Sairaanhoitaja käy pitämässä vastaanottoa myös Lehmon terveysasemalla. Terveysasemalla on laboratorion näytteenottopiste ja hammashoitola. Samassa rakennuksessa on Kontiolahden sairaala. Terveysasemalla toimitaan Meidän mallin mukaisesti. Mikä tarkoittaa asiakkaiden hoitoa moniammatillisessa tiimissä. Sairaanhoitajat pitävät itsenäistä vastaanottoa ja vastaavat puhelinpalvelusta. Sairaanhoitajan vastaanotolle voi tulla esimerkiksi hengitystieinfektion, silmätulehduksen tai vaikkapa rokotuksen vuoksi. Lähihoitajilla työnkuva on hieman erilainen. Se sisältää asiakkaiden neuvontaa mutta myös itsenäistä vastaanottoa. Lähihoitajien vastaanotolla voidaan hoitaa esimerkiksi tikkien poistoja ja haavahoitoja. Kaikille asiakkaille tehdään hoidon tarpeen arviointi, jonka perusteella asiakkaalle varataan aika joko lääkärille tai sairaanhoitajalle, asiakas ohjataan yhteispäivystykseen, hänelle annetaan kotihoito-ohjeet tai ohjataan asiakas muuhun, asiakkaan tarpeen mukaiseen palveluun.

Ketä meillä työskentelee:

Meillä työskentelee lääkäreitä, sairaanhoitajia ja lähihoitajia. Terveysasemalla työskentelee myös neuvolan terveydenhoitajia, varhaisen tuen työntekijöitä, mielenterveys- ja päihdetyöntekijöitä sekä fysioterapeutteja. Henkilöstöä on yhteensä 20 työntekijää.

Saija Määttänen osastonhoitaja
Vierevänniementie 3, 81100
013 330 7168
saija.maattanen@siunsote.fi

Perhe- ja sosiaalipalvelut:

Työ- ja päivätoiminta on kodin ulkopuolella järjestettävää, itsenäisessä elämässä selviytymistä tukevaa, sosiaalista vuorovaikutusta edistävää ja monipuolista toimintaa kehitysvammaisille asiakkaille. Työtanhualla työntekijät pääsevät käyttämään omia vahvuuksiaan työssään ja työntekijöillä on myös mahdollisuus osallistua etäpäivätoiminnassa ohjaamiseen.

Henkilöstön terveiset uudelle työntekijälle:
”Työtanhualla on hyvä työilmapiiri ja ihanat asiakkaat. Työtä tehdään paljon tiiminä. Täällä otetaan avoimesti kaikki uudet ihmiset vastaan ja meille uudet ideat ovat tervetulleita!

– Tarja Huotari, palveluesihenkilö

Mikä on teille arvokasta työssä:
”Asiakkaan tasa-arvoinen ja keskusteleva kohtaaminen, toimiva ja turvallinen työilmapiiri, pienet onnistumiset.

– Tarja Huotari, palveluesihenkilö

Meidän toiminta:

Meillä Työtanhualla on toimivat ja melko tilavat tilat, puistoalue vieressä, jota hyödynnetään paljon. Työtehtäviisi kuuluvat ryhmien suunnittelu ja ohjaus (kuten askartelu, musiikki, luovaa toimintaa, liikunta, ulkoilu, leipominen, arkiaskareet), yksilöohjaus, vuorovaikutustaitojen tukeminen, päivittäisissä toiminnoissa ohjausta ja avustamista. Asiakkaita meillä on noin 15 asiakasta päivässä.

Ketä meillä työskentelee:

Meillä työskentelee kaksi työ- ja päivätoiminnan ohjaajaa ja kaksi ohjaajaa.

Sonja Räsänen palveluesihenkilö
Yrittäjäntie 6, 81100 Kontiolahti
013 330 5059
sonja.rasanen1@siunsote.fi

Kehitysvammaisten asumisyksikkö Reimari sijaitsee Kontiolahdella yhdessä rakennuksessa, jossa asukkailla on omat huoneet sekä isot ja väljät yhteiset tilat. Reimarissa asuu kehitysvammaisia aikuisia. Reimarissa eletään aktiivista arkea, ja asukkaat harrastavat paljon.

Henkilöstön terveiset uudelle työntekijälle:
”Meillä saat tehdä työtä oman persoonallisuutesi kautta. Reimarissa eletään aktiivista arkea, ja asukkaat harrastavat paljon. Uudet ideat ovat tervetulleita! Reimarissa on ollut jo pitkään pysyvä henkilökunta, joilta saat paljon apua ja tukea asukkaiden kanssa toimimiseen. Koulutamme aktiivisesti henkilökuntaa, kuten RAI toimintakyky mittarin käyttämiseen.

– Sonja Räsänen, palveluesihenkilö

Mikä on teille arvokasta työssä:
”Yksilöllisen elämäntavan tukeminen. Monipuolinen arjen toiminta. Yksilöllinen työote. Avoin ja kehittymismyönteinen yhteisöllinen asumisen asumisyksikkö. Työtä tehdään lämminhenkisesti ja ilon kautta.

– Sonja Räsänen, palveluesihenkilö

Meidän toiminta:

Työ Reimarissa sisältää asukkaiden arjen tukemista ja ohjaamista, varmistamista arjen sujuvuudesta. Työskentely tapahtuu kaksivuorotyönä. Työssäsi ohjaat ja avustat asukkaita yksilöllisten tarpeiden mukaisesti, asukkaiden toimintakykyä tukien. Työ sisältää hieman myös perushoidollisia tehtäviä. Työtä määrittelevät asiakkaan osallisuutta, itsemääräämisoikeutta ja yksilöllistä elämän suunnittelua vahvistavat käytännöt. Asiakaspaikkoja Reimarissa on 7.

Ketä meillä työskentelee:

Meillä työskentelee ohjaajia ja henkilöstöä on yhteensä kolme työntekijää.

Sonja Räsänen palveluesihenkilö
Rinnetie 1 A 9, 81100 Kontiolahti
013 330 5059
sonja.rasanen1@siunsote.fi

Lastensuojelu Paikkis sijaitsee Kontiolahden kunnassa Paiholan kylällä. Lastensuojeluyksikkö Paikkiksessa on kolme seitsemänpaikkaista lastensuojelun sijaishuollon osastoa 13-17- vuotiaille nuorille. Kaksi asuinyksikköä tarjoaa pitkäaikaista sijaishuoltoa ja yksi vastaa alueen kiireellisen sijoituksen tarpeessa olevien nuorten vastaanottamisesta.

Henkilöstön terveiset uudelle työntekijälle:
”Tule meille töihin, jos haluat tukea mahtavalta tiimiltä, joka on täynnä innovatiivista ja kekseliästä porukkaa! Meillä jokainen saa olla omanlaisensa!

– Miika Immonen, palveluesihenkilö

Mikä on teille arvokasta työssä:
”Nuoret, työn vaikuttavuus ja monipuolisuus, nuorten kanssa tavoitteellinen työskentely, oman persoonan ja luovuuden hyödyntäminen, nuorten auttaminen turvalliseen arkeen, työn merkityksellisyys itselle, muutoksen näkeminen, luottamuksen syntyminen, nuoret, työilmapiiri ja työkaverit.

– Miika Immonen, palveluesihenkilö

Meidän toiminta:

Lastensuojeluyksikkö Paikkis toimii kolmessa kerroksessa. Alimmassa kerroksessa on vastaanottava kriisiyksikkö Vasko nuoret, keskimmäisessä toimii Tilkku ja ylimmässä Sauma, jotka ovat pitkäaikaisia asuinyksikköjä. Paikkis sijaitsee Paiholassa, kauniin luonnon keskellä ja Pielisjoen varrella. Kesäisin Paiholassa toimii kesäkahvila jonka pihapiirissä asuu lampaita. Paiholassa on mahdollisuus luonnossa liikkumiseen ja harrastamiseen, täältä löytyy esimerkiksi frisbeegolfrata.

Työtehtäviin kuuluvat sijoitetun nuoren tilanteen kartoittaminen, havainnointi ja arviointi sekä heidän arjesta vastaaminen yhdessä tiimin sekä muun moniammatillisen verkoston kanssa. Dokumentointi (päivittäiskirjaukset, kuukausikoosteet, hoito- ja kasvatussuunnitelma, yhteenvedot). Omaohjaajatyöskentely – Nuoren tarpeiden ja tavoitteiden yksilöllinen huomiointi ja työskentely niiden mukaan – Läsnäolo, yhdessä tekeminen ja oleminen. Kuunteleminen, kuuleminen, osallistaminen.

Ketä meillä työskentelee:

Meillä työskentelee sosiaaliohjaajia, sairaanhoitajia, ohjaajia ja palveluvastaavia. Henkilöstöä on yhteensä 32 työntekijää.

Miika Immonen palveluesihenkilö
Sairaalatie 6a, 80850 Paihola
013 330 5710
miika.immonen@siunsote.fi

Pohjois-Karjalan hyvinvointialue

Siun sote huolehtii julkisista sosiaali- ja terveydenhuollon, pelastustoimen ja ympäristöterveydenhuollon palveluista noin 163 400 pohjoiskarjalaiselle.

Toimimme Joensuun, Kiteen, Lieksan, Nurmeksen, Outokummun, Kontiolahden, Ilomantsin, Juuan, Liperin, Polvijärven, Rääkkylän, Tohmajärven ja Heinäveden alueella. Toimintamme tarkoitus on tukea, turvata ja tuottaa hyvinvointia, jotta Pohjois-Karjalassa olisi hyvä elää.

Siun sote toimi kuntayhtymänä vuodesta 2017 alkaen. Siun sote muuttui kuntayhtymästä hyvinvointialueeksi 1.1.2023.

Tietoturvaseloste