Ilomantsi

Ilomantsi on 4 800 asukkaan luonnonläheinen kunta. Ilomantsissa jokaisella on hyvä elää. Kuntapalvelut ovat saatavilla siellä ja silloin kun niitä tarvitaan; sekä lähipalveluina että sähköisesti. Pidämme ympäristön viihtyisänä ja turvallisena. Kannustamme jokaista pitämään huolta omasta ja läheisten hyvinvoinnista.

Siun sote Ilomantsissa

Ilomantsissa tuotetaan ikääntyneiden palveluita, terveys- ja sairaanhoitopalveluita ja perhe- ja sosiaalipalveluita.

Ikääntyneiden palvelut:

Asumisyksikkö Toivonlahti on esteetön ja turvallinen yhdistelmäyksikkö, joka tarjoaa yhteisöllistä asumista sekä ympärivuorokautista palveluasumista ikäihmisille. Asumispalveluja järjestetään yksilölliseen palvelutarpeen arviointiin sekä asiakassuunnitelmaan perustuen.

Henkilöstön terveiset uudelle työntekijälle:
”Tarjoamme sinulle mahdollisuuden toimia ihmisläheisessä tehtävässä. Siun soten asumispalvelun yksikössä

– Taina Kaislasuo, palveluesihenkilö

Mikä on teille arvokasta työssä:
”Toimintafilosofia ikäalueen asumisyksiköissä​: Elämän makuista oloa omassa kodissasi, jossa näkyy sinun elämän kokemuksesi.​ Tukemalla ja kannustamalla osallisuuteen mahdollistamme yksilöllisen, merkityksellisen ja mielekkään arjen. Tavoitteenamme on vahvistaa voimavarojasi ja auttaa sinua toimimaan mahdollisimman itsenäisesti. ​Olet meille arvokas. Kunnioitamme sinua ainutlaatuisena persoonana.

– Taina Kaislasuo, palveluesihenkilö

Meidän toiminta:

Asumisyksikkö Toivonlahden tilat sijoittuvat suuren, pinta-alaltaan n.6 000 m², kiinteistön toiseen ja kolmanteen kerrokseen. Asukkailla on omat huoneet, joissa on wc/suihkutila. Yhteiskäyttöön on tiloja, joissa asukkaat voivat ruokailla yhdessä. Yhteisissä tiloissa järjestetään myös erilaisia toimintoja, kuten musiikkituokioita, hartaushetkiä ja muita sosiaalista kanssakäymistä edistäviä toimia. Toivonlahdessa on asiakaspaikkoja 60.

Asumisyksikkö Toivonlahti on esteetön ja turvallinen yhdistelmäyksikkö, joka tarjoaa yhteisöllistä asumista sekä ympärivuorokautista palveluasumista ikäihmisille. Asumispalveluja järjestetään yksilölliseen palvelutarpeen arviointiin sekä asiakassuunnitelmaan perustuen. Toivonlahdessa tarjotaan sosiaalista kanssakäymistä edistävää toimintaa kaikille asukkaille. Yhteisöllistä asumista järjestetään henkilölle, jolla on sekä alentunut toimintakyky ja kasvanut hoidon ja huolenpidon tarve. Korkeaa ikä, sairaus, vamma tai muu vastaava syyn voi muodostaa tarpeen hyvinvointialueen järjestämälle asumiselle. Ympärivuorokautista palveluasumista järjestetään asiakkaille, joilla hoidon ja huolenpidon tarve on ympärivuorokautista. Palvelu on tarkoitettu ikäihmisille, jotka eivät selviydy kotona kotihoidon maksimiapujen turvin tai eivät tarvitse sairaalahoidon jälkeen lääketieteellistä hoitoa, mutta ovat kuitenkin edelleen ympärivuorokautisen hoidon tarpeessa. Kyseessä voi olla somaattisesti vaikeasti sairas/monisairas tai muistisairautta sairastava asiakas. Hoitoa ja hoivaa tarjotaan vuorokauden ajasta riippumatta myös äkilliseen tarpeeseen.

Ketä meillä työskentelee:

Meillä työskentelee hoiva-avustajia, lähihoitajia, sairaanhoitajia, viriketyöntekijä ja sosionomi. Henkilöstöä on yhteensä 60 työntekijää.

Taina Kaislasuo
Henrikintie 4, 82900 Ilomantsi
013 330 8578
taina.kaislasuo@siunsote.fi

Asumisyksikkö Koivikkola on esteetön ja turvallinen yhdistelmäyksikkö, joka tarjoaa yhteisöllistä asumista sekä ympärivuorokautista palveluasumista ikäihmisille.

Henkilöstön terveiset uudelle työntekijälle:
”Tarjoamme sinulle mahdollisuuden toimia ihmisläheisessä tehtävässä. Siun soten asumispalvelun yksikössä

– Taina Kaislasuo, palveluesihenkilö

Mikä on teille arvokasta työssä:
”Toimintafilosofia ikäalueen asumisyksiköissä​: Elämän makuista oloa omassa kodissasi, jossa näkyy sinun elämän kokemuksesi. ​ Tukemalla ja kannustamalla osallisuuteen mahdollistamme yksilöllisen, merkityksellisen ja mielekkään arjen. ​ Vahvistamalla voimavarojasi autamme sinua toimimaan mahdollisimman itsenäisesti. ​ Olet meille arvokas. Kunnioitamme sinua ainutlaatuisena persoonana.

– Taina Kaislasuo, palveluesihenkilö

Meidän toiminta:

Asumisyksikkö Koivikkolan tilat ovat pinta-alaltaan n.715 m² yhdessä kerroksessa. Asukkailla on omat huoneet, joissa on wc/suihkutila. Yhteiskäyttöön on tila, joissa asukkaat voivat ruokailla yhdessä. Yhteisessä tilassa järjestetään myös erilaisia toimintoja, kuten musiikkituokioita, hartaushetkiä ja muita sosiaalista kanssakäymistä edistäviä toimia.

Asumisyksikkö Koivikkola on esteetön ja turvallinen yhdistelmäyksikkö, joka tarjoaa yhteisöllistä asumista sekä ympärivuorokautista palveluasumista ikäihmisille. Asumispalveluja järjestetään yksilölliseen palvelutarpeen arviointiin sekä asiakassuunnitelmaan perustuen. Toivonlahdessa tarjotaan sosiaalista kanssakäymistä edistävää toimintaa kaikille asukkaille. Yhteisöllistä asumista järjestetään henkilölle, jolla on sekä alentunut toimintakyky ja kasvanut hoidon ja huolenpidon tarve. Korkeaa ikä, sairaus, vamma tai muu vastaava syyn voi muodostaa tarpeen hyvinvointialueen järjestämälle asumiselle. Ympärivuorokautista palveluasumista järjestetään asiakkaille, joilla hoidon ja huolenpidon tarve on ympärivuorokautista. Palvelu on tarkoitettu ikäihmisille, jotka eivät selviydy kotona kotihoidon maksimiapujen turvin tai eivät tarvitse sairaalahoidon jälkeen lääketieteellistä hoitoa, mutta ovat kuitenkin edelleen ympärivuorokautisen hoidon tarpeessa. Kyseessä voi olla somaattisesti vaikeasti sairas/monisairas tai muistisairautta sairastava asiakas. Hoitoa ja hoivaa tarjotaan vuorokauden ajasta riippumatta myös äkilliseen tarpeeseen.

Ketä meillä työskentelee:

Meillä työskentelee hoiva-avustajia, lähihoitajia, sairaanhoitajia, viriketyöntekijä ja sosionomi. Henkilöstöä on yhteensä 15 työntekijää.

Taina Kaislasuo
Yläpihantie 24, 82900 Ilomantsi
013 330 8578
taina.kaislasuo@siunsote.fi

Ilomantsin kotihoito sijaitsee Ilomantsijärven rannalla, samassa rakennuksessa muiden sosiaali- ja terveyspalvelujen kanssa. Työyhteisö on avoin ja helposti mukaansa tempaava.

Henkilöstön terveiset uudelle työntekijälle:
”Tule meille töihin, koska meillä on ihanat asiakkaat ja huippu hyvät työkaverit!

– Eeva-Riitta Korhonen, palveluesihenkilö

Mikä on teille arvokasta työssä:
”Asiakaslähtöinen sekä kuntouttava työote.

– Eeva-Riitta Korhonen, palveluesihenkilö

Meidän toiminta:

Meillä on panostettu perehdyttämiseen ja opiskelijaohjaukseen. Tämä koetaan tärkeänä, koska uudet työntekijät ja opiskelijat ovat voimavara työyhteisölle. Työtehtäviin kuuluvat kotihoidon tehtävät asiakkaiden kotona. Ilomantsin kotihoidon asiakasmäärä on noin 100.

Ketä meillä työskentelee:

Meillä työskentelee sairaanhoitajia, lähihoitajia, perushoitajia, kodinhoitajia ja hoiva-avustajia. Henkilöstöä on yhteensä 37 työntekijää.

Eeva-Riitta Korhonen, palveluesihenkilö
Henrikintie 4, 82900 Ilomantsi
013 330 6721
eeva-riitta.korhonen@siunsote.fi

Terveys- ja sairaanhoitopalvelut:

Olemme Ilomantsin yleislääketieteen akuuttisairaanhoidon kuntoutussairaala ikääntyneiden palvelujen toimialueella. Meillä työ on monipuolista ja hoidamme potilaita laaja-alaisesti moniammatillisessa työyhteisössä. Toimimme keskellä Ilomantsin Sote-keskusta Ilomantsinjärven rannalla.

Henkilöstön terveiset uudelle työntekijälle:
”Meillä on jokaisella ammattiryhmällä monipuolinen tehtävänkuva yleislääketieteen akuuttihoidon kuntoutussairaalassa.

– Piia Niiranen, osastonhoitaja

Mikä on teille arvokasta työssä:
”Meille arvokasta on hyvä hoito ja lempeys kohtaamisissa”

– Piia Niiranen, osastonhoitaja

Meidän toiminta:

Työ on monipuolista, laaja-alaista lyhytaikaista akuuttihoitoa. Asiakaspaikkoja kuntoutussairaalassa on 20.

Ketä meillä työskentelee:

Meillä työskentelee sairaanhoitajia, lähihoitajia, hoiva-avustajia, fysioterapeutti, lääkäri ja siistijä. Henkilöstöä on yhteensä 25-30 työntekijää.

Piia Niiranen, palveluesihenkilö
Henrikintie 4 82900 Ilomantsi
013 330 6728
piia.niiranen@siunsote.fi

Tiedot täydentyvät keväällä 2024.

Perhe- ja sosiaalipalvelut:

Oma-Koti Onnetar tarjoaa 16 kehitysvammaiselle asukkaalle turvallista, esteetöntä ja virikkeellistä yhteisöllistä- ja tuettua asumista keskellä Ilomantsin kirkonkylää. Yksikkö on valmistunut vuonna 2016 ja se koostuu kahdesta eri rakennuksesta, joista toinen on 8 -paikkainen ryhmäasuntotyyppinen rakennus ja toinen on 8 -paikkainen rivitaloasunto.

Henkilöstön terveiset uudelle työntekijälle:
”Oma-Koti Onnettaressa pääset tekemään kehitysvammatyötä mukavien asukkaiden ja reippaiden työkavereiden parissa. Meillä yksikössämme jokainen päivä on erilainen ja opimme jatkuvasti uusia asioita yhdessä asukkaittemme kanssa. Asukkaamme antavat myös suoraa ja rehellistä palautetta, ja heiltä voi oppia iloisuutta, avoimuutta, rohkeutta ja positiivista elämänasennetta. Tervetuloa iloisten ammattilaisten joukkoon!

– Marika Haapalainen, palveluesihenkilö

Mikä on teille arvokasta työssä:
”Työ kehitysvammaisten ihmisten kanssa on monipuolista, luovaa ja vaihtelevaa. Työssä pääset käyttämään omaa persoonallisuuttasi ja voit hyödyntää omia kiinnostuksen kohteitasi. Meille on tärkeää, että olet kiinnostunut kohtaamaan ennakkoluulottomasti ihmisiä, suhtaudut avoimin mielin uuteen ja toimit asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Ohjaajan työ vaatii työntekijältä hyviä vuorovaikutustaitoja, pitkäjänteistä työotetta, kykyä itsenäiseen työskentelyyn ja päätöksentekoon sekä joustavuutta.

– Marika Haapalainen, palveluesihenkilö

Meidän toiminta:

Työmme tarkoituksena on tukea kehitysvammaisen fyysisiä, psyykkisiä ja sosiaalisia valmiuksia niin, että hän selviytyy mahdollisimman itsenäisesti omassa elämässään. Työ ohjaajana on asiakkaan arjen tukemista mm. seuraavissa arjen asioissa: avustaminen asumiseen liittyvissä toiminnoissa kuten liikkumisessa, pukeutumisessa, henkilökohtaisessa hygieniassa, ruokataloudessa ja asunnon siivouksessa sekä niissä palveluissa, joita tarvitaan asukkaan terveyden, kuntoutuksen ja viihtyvyyden edistämiseksi.

Ketä meillä työskentelee:

Meillä työskentelee asumisen ohjaajia ja ohjaajia. Henkilöstöä on yhteensä seitsemän työntekijää.

Marika Haapalainen palveluesihenkilö
Mantsintie 17, 82900 Ilomantsi
013 330 5595
marika.haapalainen@siunsote.fi

Toimimme Ilomantsin kirkonkylällä kahdessa eri toimipisteessä; Ilomantsin Toimintakeskus ja päivätoiminta Pienryhmä. Toimimme 3 eri toimintaryhmässä; 1 ryhmässä työskentelee työtoiminnan asiakkaat ja 2 ryhmässä asiakaskuntamme koostuu päivätoiminnan asiakkaista. Työyhteisössämme arvostamme avoimuutta, reippautta, rohkeutta, luovuutta, huumoria ja pitkäjänteistä työotetta.

Henkilöstön terveiset uudelle työntekijälle:
”Tule meidän joukkoomme tekemään vaikuttavaa, monipuolista, mielenkiintoista ja luovaa työ- ja päivätoimintaa yhdessä meidän asiakkaittemme kanssa!

– Marika Haapalainen, palveluesihenkilö

Mikä on teille arvokasta työssä:
”Toimintamme vahvana arvona on asiakaslähtöisyys, osallisuuden vahvistaminen sekä asiakkaittemme aito kohtaaminen. Työmme sisältää asiakkaiden ohjaamista, tukemista ja osallistamista palvelujensa suunnitteluun, valintojen tekemiseen ja toteuttamiseen huomioon ottaen asiakkaamme käyttämä kommunikaatio ja muut erityistarpeet.

– Marika Haapalainen, palveluesihenkilö

Meidän toiminta:

Tehtävänämme on tuottaa laadukasta sisältöä asiakkaidemme arkeen erilaisten työ- ja päivätoimintapalveluiden avulla. Toimintaamme kuuluvat myös erilaiset toimintaryhmät esim. liikunta, uinti, kädentaidot, musiikki ja retkitoiminta. Palvelujen järjestämisessä noudatamme osallisuutta ja työllistymistä edistävän toiminnan laatukriteerejä. Asiakkaita meillä on 55.

Ketä meillä työskentelee:

Meillä työskentelee työ- ja päivätoiminnan ohjaajia, ohjaajia ja ryhmäavustajia. Henkilöstöä on yhteensä 10 työntekijää.

Marika Haapalainen palveluesihenkilö
Soihtulantie 4, 82900 Ilomantsi
013 330 5595
marika.haapalainen@siunsote.fi

Pohjois-Karjalan hyvinvointialue

Siun sote huolehtii julkisista sosiaali- ja terveydenhuollon, pelastustoimen ja ympäristöterveydenhuollon palveluista noin 163 400 pohjoiskarjalaiselle.

Toimimme Joensuun, Kiteen, Lieksan, Nurmeksen, Outokummun, Kontiolahden, Ilomantsin, Juuan, Liperin, Polvijärven, Rääkkylän, Tohmajärven ja Heinäveden alueella. Toimintamme tarkoitus on tukea, turvata ja tuottaa hyvinvointia, jotta Pohjois-Karjalassa olisi hyvä elää.

Siun sote toimi kuntayhtymänä vuodesta 2017 alkaen. Siun sote muuttui kuntayhtymästä hyvinvointialueeksi 1.1.2023.

Tietoturvaseloste