Heinävesi

Heinävesi on 3100 asukkaan luonnonläheinen kunta. Heinävesi on Suomen metsäisin kunta, jossa on puhdas ilma sekä kauniita luontopolkuja. Heinävesi on tunnettu aidosta kyläelämästä ja perinteisistä tapahtumistaan.

Heinävedellä sijaitsee myös Pohjoismaiden ainoat ortodoksiset luostarit Valamon munkkiluostari ja Lintulan nunnaluostari.

Siun sote Heinävedellä

Heinäveden kunnassa tuotetaan ikääntyneiden palveluita ja terveys- ja sairaanhoitopalveluita.

Ikääntyneiden palvelut:

Sinikello on yksikkö ikääntyneille. Sinikello on useimmille asiakkaille viimeinen asuinpaikka, josta pyritään tehdä viihtyisä koti. Asuminen yksikössä on kuin piste iin päälle asiakkaan pitkässä elämässä ja tämän mahdollistaa ystävälliset, huumorintajuiset ja iloiset ammattitaitoiset hoitajat. 

Henkilöstön terveiset uudelle työntekijälle:
”Sinikello on työpaikka missä saat osallistua vanhuksen hyvän elämän luomiseen ja käyttää kaikkia taitojasi pianon soitosta hiusten hoitoon.

– Marja Lyytikäinen, palveluesihenkilö

Mikä on teille arvokasta työssä:
” Vanhuksen hyvinvointi, niin kuin hän sen itse määrittelee.

– Marja Lyytikäinen, palveluesihenkilö

Meidän toiminta:

Sinikellossa tilat ovat väljät sekä avarat ja meillä on puhdasta ja kodikasta. Yhteishenki työntekijöiden kesken on hyvä ja työtehtäviisi kuuluvat ikääntyneiden elämän mukavuuden ja hyvinvoinnin turvaaminen sekä sairauksien hyvä hoito. Asiakaspaikkoja Sinikellossa on 23.

Ketä meillä työskentelee:

Meillä työskentelee sairaanhoitajia, lähihoitajia, viriketyöntekijä, hoiva-avustajia ja laitoshuoltaja. Yhteensä henkilöstöä on noin 20 työntekijää.

Marja Lyytikäinen palveluesihenkilö
Sairaalantie 4, 79700 Heinävesi
013 330 7270
marja.lyytikainen@siunsote.fi

Pihlajakoti ikääntyneiden asumisyksikkö Heinävedellä. Yksikkö on asukkaiden loppuelämän koti. Asukkaiden asumista tuetaan turvallisessa ympäristössä antamalla apua niissä toiminnoissa, joissa asukkaan omat kyvyt ja voimavarat eivät enää riitä.

Henkilöstön terveiset uudelle työntekijälle:
”Täällä sinulla on vapaat kädet suunnitella asukkaan hoitoa ja arkea.

– Vesa Miettinen, palveluvastaava

Mikä on teille arvokasta työssä:
” Asukkaan omannäköinen elämä.

– Vesa Miettinen, palveluvastaava

Meidän toiminta:

Voimavarojen aleneminen ja tehostetun palvelun tarve muodostuvat yleensä pitkälle edenneestä muistisairaudesta ja monista somaattisista sairauksista. Hoivakodissa työskennellään asukaslähtöisesti, tavoitellen hyvää ja omannäköistä elämän loppua. Pihlajakoti on nuorekas ja ystävällinen työyhteisö, joissa esihenkilö rohkaisee henkilökohtaiseen ammatilliseen kehittymiseen. Asiakaspaikkoja Pihlajakodissa on 34.

Ketä meillä työskentelee:

Meillä työskentelee sairaanhoitajia, lähihoitajia, viriketyöntekijä, hoiva-avustajia ja sosiaaliohjaaja. Yhteensä henkilöstöä on noin 30 työntekijää.

Laura Ruuskanen palveluesihenkilö
Sairaalantie 4 A, 79700 Heinävesi
013 330 6173
laura.ruuskanen@siunsote.fi

Lehmuskoti ikääntyneiden yhteisöllisen asumisen yksikkö Heinävedellä. Yksikkö on asukkaiden loppuelämän koti. Asukkaiden asumista tuetaan turvallisessa ympäristössä antamalla apua niissä toiminnoissa, joissa asukkaan omat kyvyt ja voimavarat eivät enää riitä.

Henkilöstön terveiset uudelle työntekijälle:
”Meillä saat olla oma itsesi ja kehittää toimintaa vapaasti.

– Vesa Miettinen, palveluvastaava

Mikä on teille arvokasta työssä:
” Asukkaan omannäköinen arki.

– Vesa Miettinen, palveluvastaava

Meidän toiminta:

Hoivakodissa työskennellään asukaslähtöisesti, tavoitellen hyvää ja omannäköistä elämän loppua. Lehmuskoti on nuorekas ja ystävällinen työyhteisö, joissa esihenkilö rohkaisee henkilökohtaiseen ammatilliseen kehittymiseen. Asiakaspaikkoja Lehmuskodissa on 21.

Ketä meillä työskentelee:

Meillä työskentelee sairaanhoitaja, lähihoitajia, viriketyöntekijä, hoiva-avustaja ja sosiaaliohjaaja. Yhteensä henkilöstöä on noin 10 työntekijää.

Laura Ruuskanen palveluesihenkilö
Sairaalantie 4 A, 79700 Heinävesi
013 330 6173
laura.ruuskanen@siunsote.fi

Moikka täältä Heinäveden kotihoidosta! Yksikössämme on töissä työstään innostuneita työntekijöitä. Meillä työskentely on itsenäistä, mutta ei yksinäistä. Olemme pieni työyhteisö ja tänne on helppo solahtaa joukkoomme. Tärkein tehtävämme on auttaa ja tukea asiakkaitamme heidän kodeissaan heidän omista yksilöllisistä tarpeistaan käsin.

Henkilöstön terveiset uudelle työntekijälle:
”Mikäli olet itsenäisestä ja monipuolisesta työstä nauttiva työntekijä, niin tuleppas meille töihin, kotihoito on parasta työtä, mitä hoitoalalta löytyy. Meillä työsi on liikkuvaa, etkä ole sidottuna neljän seinän sisälle, bonuksena saat vielä itsellesi mukavat ja todella laajan ammattitaidon omaavat työkaverit, jotka mielellään auttavat sinua alkuun pääsemisessä. Meillä et pitkästy ja saat oppia koko ajan uutta!

– Riina Laukkonen, palveluesihenkilö

Mikä on teille arvokasta työssä:
”Asiakkaidemme kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista huolehtiminen ja kotona asumisen mahdollistaminen ovat meille arvokkaita ja tärkeitä päämääriä. Mietimme kaikessa toiminnassa aina asiakkaan parasta ja eettiset arvot ovat päivittäisessä työssämme tärkeitä suunnannäyttäjiä. Ikääntyneiden rinnalla kulkeminen ja auttaminen heitä arjessa, on arvokasta ja tekijäänsä monin tavoin palkitsevaa työtä.

– Riina Laukkonen, palveluesihenkilö

Meidän toiminta:

Kotihoidolla on Heinäveden keskustassa mukavat tilat, jotka mahdollistavat moniammatillisen yhteistyön ja yhteiset palaverit. Työhömme liittyy paljon itsenäistä työskentelyä, mutta tauoilla ja palavereissa iloinen ja puhelias ryhmämme kokoontuu yhteen. Jaamme yhdessä iloja ja suruja, mietimme parhaimmat toimintatavat ja kannattelemme toisiamme arjessa.

Työtehtävämme ovat vaihtelevia hoitoon ja huolenpitoon liittyviä tehtäviä. Huolehdimme asiakkaidemme hyvinvoinnista kokonaisvaltaisesti aina lääkehoidosta ravitsemukseen ja hygieniasta huolehtimiseen asti, sen mukaan, mikä kulloisenkin asiakkaan tarve on. Sairaanhoitajamme hoitavat lisäksi asiakkaidemme sairaanhoidollisia asioita, arvioivat asiakkaan terveydentilaa ja tekevät ennakoivia suunnitelmia tulevaisuutta silmällä pitäen, myös erilaiset näytteidenotot ja esim. vaativat kroonisten haavojen hoidot onnistuvat hoitajiltamme. Asiakkaan kuntoutumisen suunnittelu ja siihen liittyvät toimenpiteet ovat lähellä sydäntämme. Asiakkaita Heinäveden kotihoidossa on noin 80.

Ketä meillä työskentelee:

Meillä työskentelee hoiva-avustajia, lähihoitajia, sairaanhoitajia ja palveluesihenkilö. Henkilöstöä yhteensä on noin 26 työntekijää.

Riina Laukkonen palveluesihenkilö
Sairaalantie 4, 79700 Heinävesi
013 330 6141
riina.laukkonen@siunsote.fi

Terveys- ja sairaanhoitopalvelut:

Tiedot täydentyvät keväällä 2024.

Pohjois-Karjalan hyvinvointialue

Siun sote huolehtii julkisista sosiaali- ja terveydenhuollon, pelastustoimen ja ympäristöterveydenhuollon palveluista noin 163 400 pohjoiskarjalaiselle.

Toimimme Joensuun, Kiteen, Lieksan, Nurmeksen, Outokummun, Kontiolahden, Ilomantsin, Juuan, Liperin, Polvijärven, Rääkkylän, Tohmajärven ja Heinäveden alueella. Toimintamme tarkoitus on tukea, turvata ja tuottaa hyvinvointia, jotta Pohjois-Karjalassa olisi hyvä elää.

Siun sote toimi kuntayhtymänä vuodesta 2017 alkaen. Siun sote muuttui kuntayhtymästä hyvinvointialueeksi 1.1.2023.

Tietoturvaseloste