Työura vei minut Juuasta Poriin muutama vuosi sitten elämään kaupungin sykkeeseen.

Työura vei minut Juuasta Poriin muutama vuosi sitten elämään kaupungin sykkeeseen. Vaikka olin innoissani uusista kuvioista ja mahdollisuuksista, jo parin viikon työrupeaman jälkeen omat tunteet kuitenkin pääsivät yllättämään: huomasin kaipaavani takaisin Itä-Suomen rauhaan. 1,5 vuotta suuremmassa kaupungissa työskenneltyäni minulla oli tulossa lyhyempi kolmen kuukauden pätkätyö Juuassa, ja huomasin odottavani sitä kuin olisi menossa lomalle. Siinä vaiheessa piti pysähtyä kuuntelemaan omaa sydäntä: hetkinen, jos ajattelen näin, niin pitäisikö asialle tehdä jotain? 

Lääkärin työssä etenkin diabeteksen hoito on minulle suuri intohimo. Nykyisessä työssäni saan tehdä sitä ja lisäksi paljon muutakin. Porukassa tekeminen on minulle mielettömän tärkeää, ja pienemmässä terveyskeskuksessa tiimityöskentely pääsee edukseen. Kun yhdellä hoitajalla tai lääkärillä on liikaa kuormaa ja väsymyksen näkee naamasta, muulla tiimillä on mahdollisuus tarttua asiaan heti, eikä vasta viikkojen puurtamisen jälkeen. 

Luonnonrauhassa asumista on hankala mitata rahassa, vaikka toki on mielekästä, että elinkustannukset ovat roimasti alhaisemmat kuin suuremmissa kaupungeissa: entisen kaksion hinnalla asun nyt hirsitalossa ranta- ja savusaunalla varustetulla järvenrantatontilla. Akuuttiin kaupunkitarpeeseen automatkan päässä on kaksi kaupunkia, jossa pääsen harrastamaan esimerkiksi boulderointia ja kokemaan kulttuuria. Omaan kotiin on silti aina parasta palata: joku särmä tässä paikassa ja elämäntyylissä on.” 

Raimo Joro, Liperin terveysaseman ylilääkäri

Pohjois-Karjalan hyvinvointialue

Siun sote huolehtii julkisista sosiaali- ja terveydenhuollon, pelastustoimen ja ympäristöterveydenhuollon palveluista noin 163 400 pohjoiskarjalaiselle.

Toimimme Joensuun, Kiteen, Lieksan, Nurmeksen, Outokummun, Kontiolahden, Ilomantsin, Juuan, Liperin, Polvijärven, Rääkkylän, Tohmajärven ja Heinäveden alueella. Toimintamme tarkoitus on tukea, turvata ja tuottaa hyvinvointia, jotta Pohjois-Karjalassa olisi hyvä elää.

Siun sote toimi kuntayhtymänä vuodesta 2017 alkaen. Siun sote muuttui kuntayhtymästä hyvinvointialueeksi 1.1.2023.

Tietoturvaseloste